OOG VOOR IDENTITEIT KERKDORPEN

De dorpskernen zijn een waardevolle toevoeging voor de gemeente. Deze doet er dan ook verstandig aan deze dorpskernen niet als wijk van Oosterhout te behandelen, maar oog te hebben voor de specifieke vraagstukken die er leven. Deze komen vaak voort uit de geografische ligging of de omvang van het dorp.

De inwoners van Dorst, Den Hout en Oosteind zijn prima in staat om zelf aan te geven wat er voor hun leefomgeving van belang is. Of dit nu gaat om verkeerssituaties, levensvatbaarheid van scholen of behoefte op het gebied van bijvoorbeeld woonzorgvoorzieningen. De gemeente moet hier welwillend tegenover staan en binnen de gestelde kaders met de inwoners op zoek gaan naar mogelijkheden en kansen.